obraz na stronie Nabór wniosków w ramach PROW na Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa ogłasza nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych, poddziałanie 3.1 Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości, objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

w ramach unijnych systemów jakości, tj.
- gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
- chronionych nazw pochodzenia;
- chronionych oznaczeń geograficznych;
- rolnictwa ekologicznego;
- ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;
oraz krajowych systemów jakości, tj.
- Jakość Tradycja;
- Quality Meat Program” (QMP);
- Quality Assurance for Food Products – Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej;
- Quality Assurance for Food Products – Kulinarne mięso wieprzowe;
- Quality Assurance for Food Products – Wędliny;
- Integrowana Produkcja Roślin (IP).

Termin składania wniosków: od 31 maja 2021 r. do 1 lipca 2021 r.

Miejsce składania wniosków:
Oddział Terenowy KOWR we Wrocławiu
ul. Mińska 60
54-610 Wrocław
tel. 71 356 39 19

Tryb: 

Wniosek o przyznanie pomocy składa się do dyrektora oddziału terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy na formularzu udostępnionym na stronie internetowej oraz w siedzibach oddziałów terenowych Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.
Więcej informacji na stronie internetowej Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

https://www.arimr.gov.pl/?id=23013

https://www.kowr.gov.pl/promocja/prow/prow-2014-2020/wsparcie-na-przystepowanie-do-systemow-jakosci